Airsoft bril

Airsoft? Dat is een tactische schietsport die bestaat uit drie verschillende disciplines. Bij de sport worden airsoftapparaten gebruikt die BB’s, biologische balletjes, afschieten. Bij airsoft staan sportiviteit en de sociale component centraal en draag je een airsoft bril. Airsoft is niet nieuw en bestaat als sinds 1970. In ons land is de sport sinds 20134 gelegaliseerd. 

Naleven veiligheidsregels is uitermate belangrijk bij airsoft

Bij airsoft is het naleven van de veiligheidsregels uitermate belangrijk, vandaar bijvoorbeeld ook de airsoft bril. Fair play speelt binnen die veiligheidscomponent ook een belangrijke rol, want alleen met eerlijk spel kan de sport altijd veilig beoefend worden. De airsoftapparaten zijn technisch geavanceerd en lijken van de buitenkant sterk op wapens. In de praktijk echter zijn ze slechts geschikt voor schieten met lichte en ongevaarlijke plastic balletjes, die biologisch afbreekbaar zijn.

Het eerste wat je doet is een beschermende bril opzetten

Oogbescherming is erg belangrijk bij deze sport. Sterker nog: het dragen van een airsoft bril is binnen alle disciplines van de sport verplicht. Daarnaast gelden regels en limieten voor schotkracht en schietafstand. Maar altijd draag je die airsoft bril; het eerste wat je doet is je airsoft bril opzetten als je plannen hebt om de sport te gaan beoefenen. Behalve het dragen van een airsoft bril, mag je niet aan de trekker zitten totdat het moment dat je wilt schieten. Bovendien dien je het apparaat altijd in veilige richting te gebruiken. Beoefenaars van airsoft moeten daarnaast vooral verantwoording nemen tijdens het beoefenen van de sport. 

Plastic balletje kan heel veel schade veroorzaken aan je ogen

Een airsoft bril is uitermate belangrijk. Een plastic biologisch balletje kan enorme schade aan de ogen toebrengen. En van je ogen heb je maar een paar. Vandaar dat de rol van de beschermende bril zo belangrijk is. Airsoft wordt in ons land overigens in drie verschillende disciplines gespeeld. Skirm staat voor het spelen tegen andere teams, terwijl parcours (IAPS) het afleggen van een parcours is waarbij je onderweg accuraat moet schieten. Kaart tenslotte is het schieten op een kaart en bij deze discipline is focus net als concentratie erg belangrijk. In Nederland wint airsoft nadrukkelijk terrein en zijn alle Nederlandse clubs aangesloten bij de overkoepelende bond: de NABV. Ondertussen is bewezen dat airsoft door de gedisciplineerde houding van de sporters en door de beschermende kleding en de airsoft bril een van de meest veilige sporten van ons land is geworden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *