Een bezoek aan de drukkerij Papendrecht

Drukkerij Papendrecht

Het is alweer enige tijd geleden dat ik mijn bedrijfje gestart ben. Als beginnende ondernemer was ik net gestopt met mijn studie en had ik geen geld voor dure marketingcampagnes. Om deze reden heb ik destijds besloten om een drukkerij Papendrecht te benaderen. Een drukkerij is namelijk een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld een online marketingcampagne. Voor een schijntje heb je al honderden folders. Vervolgens kun je deze in je eigen buurt verspreiden, om op deze manier klanten te werven. Dit werkte bij mij ontzettend goed! Veel buurtbewoners vonden mijn bedrijfje interessant, waardoor ik een klantenkring in mijn eigen buurt heb opgebouwd. Ik had vooraf niet gedacht dat folders zo effectief zouden zijn.

Een design is wel degelijk belangrijk

Ik wil zeker niet beweren dat iedere folder altijd zijn vruchten af zal werpen. Er zijn namelijk ook situaties waarin dit niet het geval is. Zo heb ik meerdere keren flyers laten ontwerpen en niet iedere flyer was even succesvol. Uit mijn ervaring is gebleken dat het design van een flyer echt op moet vallen. Je kunt je vast voorstellen dat de meeste mensen veel reclame in hun brievenbus krijgen. Je moet er dus voor zorgen dat jouw flyer te onderscheiden is van andere flyers. Bovendien raad ik je aan om, als het even kan, geen flyers te verspreiden in de drukste periode van het jaar. Neem bijvoorbeeld de dagen voor feestdagen als kerst en sinterklaas. In deze maanden ontvangt iedereen zoveel reclame dat het moeilijk is om op te vallen. Een goede drukkerij kan je in veel gevallen helpen bij het ontwerpen van een design. Daarnaast is het ook mogelijk om het design door een ontwerper te laten maken.

Bespreek de mogelijkheden met een drukkerij

Heb jij ook interesse in reclame maken door middel van een drukkerij? Dan is het zeker aan te raden om je eens in de mogelijkheden te verdiepen. Dit doe je het beste door contact op te nemen met een professionele drukkerij. Er zijn talloze verschillende redenen om goed te plannen wat je laat drukken en in welke hoeveelheden. De kans is groot dat een drukkerij al andere ondernemers heeft geholpen en hierdoor goed in staat is om je passend advies te geven. Benieuwd naar wat de mogelijkheden zijn? Dan raad ik je aan om gewoon eens na te gaan welke drukkerijen zich bij jou in de buurt bevinden. Dit kan ontzettend prettig zijn.

 

Meer informatie vindt u bij Think Ahead

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *