Goedkoopste energieleverancier

Bedrijfshal

Wat de goedkoopste energieleverancier is hangt af van jouw persoonlijke wensen. Misschien vind je het belangrijk dat de energieleverancier groene energie levert of extra diensten aanbiedt. Om te bepalen welke energieleverancier voor jou de beste is, moet je bedenken wat jij belangrijk vindt. Maar wie precies de goedkoopste energieleverancier is, hangt af van je verbruik. De goedkoopste leverancier kan per persoon verschillen. Het is daarom lastig aan te geven wat gemiddeld de goedkoopste leverancier is. Als je veel gas verbruikt is een leverancier met een laag gastarief voordelig. Gebruik je juist weinig energie dan is een leverancier met lage vaste leveringskosten weer goedkoper voor jou. Het is dus niet zomaar te zeggen welke leverancier de goedkoopste energie kan aanbieden.

Verschil per leverancier

Naast het verbruik bieden leveranciers ook verschillende type contracten aan. Zo hoeft de goedkoopste energieleverancier met bij een jarig contract niet de goedkoopste te zijn voor een driejarig contract. De goedkoopste leverancier is ook afhankelijk van de gewenste looptijd van je contract. Leveranciers bieden soms contracten aan die alleen voor nieuwe klanten zijn of juist alleen voor bestaande klanten gelden. Dit kan ervoor zorgen dat de goedkoopste energieleverancier per persoon verschilt. Als je een goed beeld wilt krijgen van wat het goedkoopst is, kun je het beste een vergelijking laten maken op basis van je exacte verbruik.

Goedkoopste energieleverancierVerschillende kosten

In Nederland is er een vrije energiemarkt, dit betekent dat je zelf kunt kiezen bij welke leverancier je stroom en gas afneemt. Energieleveranciers kunnen zich onderscheiden door hun prijs, klantenservice en milieuvriendelijkheid. Concurreren op prijs kunnen op drie verschillende manieren gebeuren. Het hangt verder af van je eigen situatie, wie de goedkoopste energieleverancier is. Energieleveranciers kunnen concurreren op drie aspecten, namelijk op het vastrecht, het kale leveringstarief en de eventuele welkom kortingen. Het vastrecht is een vast bedrag dat je betaalt aan de energieleverancier voor de levering van energie. Het kale leveringstarief is de prijs per eenheid van energie, zonder de energiebelasting, btw en duurzaamheidstoeslag. Veel energieleveranciers doen aan welkom kortingen, ze kiezen er dan voor om nieuwe klanten te belonen met een welkomstkorting.

Overstappen naar andere energieleverancier

Als je gaat overstappen, kun je uit twee opties kiezen. Je kunt een nieuw contract bij jouw huidige energieleverancier afsluiten of overstappen naar een andere energiemaatschappij. In een energievergelijker kan laten zien welke energieleverancier voor jou het goedkoopst is. Je kunt ook overstappen zonder van energieleverancier te wisselen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *