Hoe claim ik een vergoeding voor letselschade in Zeeland?

Letselschade Zeeland

 

 

 

Ben je slachtoffer van een ongeluk, een bedrijfsongeval of een medische fout? En heb je daar fysiek, psychisch of materieel ongemak van? Dan heb je in de meeste gevallen recht op een vergoeding voor letselschade. Letsel, of letselschade, kan materieel en immaterieel zijn. We spreken van immateriële letselschade wanneer er sprake is van lichamelijke of geestelijke schade door één van bovengenoemde ongevallen. Er is sprake van materiële letselschade wanneer er door een ongeval medische kosten moeten worden gemaakt die niet worden vergoed door de verzekeraar, er hulp moet worden ingeschakeld in huis of wanneer er verlies is van inkomsten. Bij een ingrijpend ongeval is er vaak sprake van letselschade en kan er dus vaak een procedure worden opgestart om een vergoeding te krijgen voor het letsel.

 

Hoe claim ik een vergoeding voor letselschade?

Het claimen van een vergoeding voor materiële en immateriële letselschade na een ongeval loopt via vaste procedures. Om hierin bijstand te hebben, kun je een advocaat in de arm nemen. Een geschikte advocaat vind je door advies van anderen of door online te zoeken, bijvoorbeeld door te zoeken naar advocaat voor letselschade in Zeeland. De advocaat vertelt je waar je recht op hebt, welke schade je kunt claimen, hoe de procedure verloopt en wat jij hier zelf in kunt doen.

De procedure start met een aangetekende brief naar de veroorzaker van de letselschade. In deze brief stel jij, als slachtoffer, de veroorzaker aansprakelijk voor de schade. Dit kan de andere betrokkene van het ongeval zijn, maar ook de werkgever of een zorginstelling. Vervolgens maak je, samen met de advocaat, een overzicht van de schade. Dit kan schade aan spullen zijn, maar ook medische kosten, verlies aan inkomsten, studievertraging, reiskosten en andere bijkomende kosten. Daarnaast kan er ook sprake zijn van schade die niet uit te drukken is in geld en hiervoor kun je smartengeld of een shockschadevergoeding voor krijgen. Vervolgens kan de advocaat een procedure opstarten om de letselschade vergoed te krijgen. De procedure die hiervoor gevolgd wordt, is afhankelijk van de mate van medewerking van de andere partij. Er kan een deelgeschilprocedure worden opgestart, maar ook een spoedprocedure of een uitgebreide procedure. De advocaat begeleid je in dit proces en neemt de zorgen weg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *