Lean Six Sigma, wat is het?

Lean six sigma

Heb jij een eigen bedrijf of geef je leiding aan een grote groep mensen? Dan is het belangrijk dat je er voor zorgt dat dit zo goed mogelijk wordt gedaan, je kunt dan kijken naar verschillende dingen. Als je de omzet wilt vergroten moeten alle bedrijfsprocessen goed verlopen. Je moet dan genoeg tools hebben en jouw personeel moet goed genoeg aangestuurd worden. Als jouw personeel goed werk wilt leveren dan moeten zij ook in staat zijn om goed werk materiaal te gebruiken, als zij dit niet hebben kunnen zij ook niet goed te werk gaan en zul je dit terugzien in werkresultaten. Zorg er dus voor dat je dit goed geregeld hebt, zelf heb jij hier als leidinggevende een grote rol in. Je kunt dit bijvoorbeeld doen door gebruik te maken van een KPI dashboard en van lean six sigma. Een KPI dashboard houdt alle voortgang in de gaten en geeft aan waar verbetering in kan komen. Lean six sigma is een wereldwijd bewezen methodiek voor het duurzaam en aantoonbaar verbeteren van processen en organisaties. Beiden zijn erg effectief en belangrijk om te overwegen als jij leiding geeft en meer rendement uit je bedrijf of team wilt halen. Lees dit artikel zorgvuldig door, hierin wordt verteld over beide technieken.

Lean six sigma

Lean six sigma is een wereldwijd bewezen methodiek voor het duurzaam en aantoonbaar verbeteren van processen en organisaties. Het werkt zo dat er continu conrete resultate kunne worden geboekt dit is wat je wilt in een bedrijf, zorg er voor dat je dus gebruik maakt van lean six sigma. Je kunt hiermee de winst verhogen, de kosten verlagen, beter en efficiënter werken en werknemers helpen te ontwikkelen. Lean six sigma maakt gebruikt van een aantal principes namelijk: define, measure, analyse, improve en control. Deze principes zorgen ervoor dat jij jouw doelen gaat behalen in je bedrijf. Bij lean six sigma wordt de focus gelegd op wat klanten belangrijk vinden, je gaat dus enorm klantgericht te werk.

KPI dashboard

Een KPI dashboard zorgt ervoor dat je een overzicht hebt wat er allemaal gebeurt binnen je bedrijf. een KPI dashboard is dan ook ontzettend handig om de voortgang te meten en ervoor te zorgen dat alles goed verloopt. Loopt het even stroef dna kun je in je KPI dashboard zien waar het stroef loopt en kun je direct de bron aanpakken. Dit scheelt tijd en dus geld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *